Клиники по гастроентерология

//Клиники по гастроентерология
Клиники по гастроентерология 2017-09-26T16:35:11+00:00

gastroenterology

В клиниките по гастроентерология се извършва диагностика и лечение на храносмилателната система. Има и специализирани центрове за лечение на стомашно-чревни възпаления.

В клиниките се предлагат следните услуги:

gastroenterology-2– Диагностика и инвазивно лечение на заболявания на органи от храносмилателната система (хранопровод, стомах, тънки и дебели черва, анален регион, жлъчен мехур, жлъчни пътища, панкреас и перитонеум);

– Лечение на киселинен рефлукс;

– Лечение на аноректални заболявания

В добре оборудваните отделения освен стандартни процедури като гастродуоденоскопия и колоноскопия, се извършват и такива изискващи съвременна апаратура като eндоскопска ретроградна холангиопанкреатография (ERCP).

Център за лечение на колит и болест на Крон

Болестта на Крон може да се развие в един или повече региони на хранопровода, стомаха, тънките и дебелите черва, които са елементи на храносмилателната система, като причинява удебеляване и язви по засегнатите места. Язвеният колит, от друга страна, се развива в дебелото черво (колона). Той представлява заболяване, което се получава по слоевете на чревната лигавица и води до възпаление и кървящи рани (язви) по лигавицата. Тъй като е хронично заболяване, колитът трябва да се наблюдава. За диагностикага и лечението на гореспоменатите заболявания, които през последните години се проявяват все по-често е създаден специализиран център от гастроентеролози и хирурзи.