Лечение на гърдата

//Лечение на гърдата
Лечение на гърдата 2017-09-26T16:35:09+00:00

breast-health

Каква е функцията на гърдите?

Гърдата се състои от млечни жлези и канали, които отвеждат млякото произведено от жлезите до зърното, както и от мастна и съединителна тъкан, които запълват изпълват вътрешността. Гърдите са разположени пред пекторалния мускул над ребрата. Зърното се намира в центъра на пигментирана кожа наречена ареола. Гърдите имат и лимфатични канали, които пренасят безцветна течност наречена лимфа. Лимфатичните канали се оттичат към лимфните възли. Лимфни възли от групата на гърдата се намират около гърдата в подмишницата, над ключицата и до гръдната кост. Лимфните възли задържат бактерии, ракови клетки и други вредни компоненти, които могат да се открият в лимфната система.

Защо да изберете Acıbadem за лечение на гърдата?

 1. Мултидисциплинарен подход

breast-health-mamoНашите пациентки получават възможност за мултидисциплинарна диагностика и терапия, които се извършват от опитни специалисти в областта на гръдната хирургия, пластичната хирургия, радиотерапията и химиотерапия и с помощта на най-съвременни технологии.

Мултидисциплинарният подход се прилага и при осигуряването на допълнителни услуги за пациентки болни от рак на гърдата като управление на хода на заболяването, съставяне на диети и генетични изследвания, програми за психологическа подкрепа, физиотерапия и др.

 1. Високотехнологична база

В нашите центрове за лечение на гърдата се извършва ранна диагностика, терапия и проследяване с помощта на най-съвременната апаратура (триизмерна мамография с томосинтез; четириизмерна ехография, вакуум асистирана биопсия и биопсия направлявана с ЯМР).

 1. Ранно откриване, правилна диагноза

В центровете за лечение на гърдата на Acibadem ранното откриване и правилната диагностика се извършват с цялостен подход.

Нашите изчерпателни услуги включват триизмерна мамография с томосинтез, четириизмерна ехография, клиничен преглед на гърдата и обучение на пациентките как сами да изследват гърдите си. Ние също така информираме жените относно рисковете свързани с рака на гърдата, възможностите за ранна диагностика, които намаляват шансовете от разболяване и важността на редовните прегледи и специализираните консултации.

 1. Екип от опитни специалисти

breast-health-labНашият екип се състои от специалисти в следните области: гръдна хирургия, медицинска онкология, пластична хирургия, радиационна онкология, радиология, патология и медицинска генетика, всички от които са с голям опит в своята дисциплина. Нашите пациенти получават и консултация относно храненето, физиотерапия и психологическа подкрепа.

 1. Операция запазваща гърдата

Гръдните хирурзи използват иновативни онкопластични и реконструктивни техники.

Заболявания на гърдата

Бучки в гърдите

breast-health-tumorНай-често срещаните бучки в гърдата са:

 • Кисти (пълни с течност)
 • Фиброаденоми
 • Филоди

Други солидни доброкачествени образования:

Радиални белези и комплексни склерозиращи лезии, папиломи, липоми, харатоми, мастна некроза, лейомиоми, зърнисто-клетъчни тумри, др.

Кисти на гърдата

 • Фиброаденоми
 • Филоидни тумори
 • Интрадуктални папиломи

Възпалителни заболявания (мастит)