Лечение на тумори (Онкология)

//Лечение на тумори (Онкология)
Лечение на тумори (Онкология) 2017-09-26T16:35:11+00:00

you-are-not-alone-against-cancer

Ракът е ужасно заболяване, което напоследък става все по-често срещано в цял свят. Въпреки че ракът се различава по вид и местоположение, при правилна и навременна намеса, той може да бъде лекуван. С правилното лечение подпомогнато от професионалисти и надеждна технология, може да бъде спасен живота на много онкологични пациенти.

Това също така, означава, че раковите пациенти минават през дълъг и сложен процес, като най-съществена подкрепа те получават от медицинските заведения. Специализираните Chemotherapyв лечението на рак медицински заведения трябва да притежават опитни специалисти, модерна апаратура, съвременни медицински методи и инфраструктура, която да позволява координация между специалистите. Възприемайки този подход Здравна организация Acıbadem е направила сериозни стъпки към лечението на рака.

Възприемане на мултидисциплинарен подход

Най-ефективните решения в лечението на рака се получават при мултидисциплинарния подход, защото онкологията е област, която изисква съвместната работа и решения на специалисти от много дисциплини. Консултациите на лекари от различните клонове на медицината е изключително важно за диагнозата и лечението на рака и налага тясна съвместна работа. При мултидисциплинарните структури, специалисти от различни дисциплини се събират и достигат до съвместно решение и споделят Multidisciplinary-Approachотговорността. В следствие на това, центровете работещи с мултидисциплинарна структура, получават по-добри резултати в лечението и проследяването на рака.

Мултидисциплинарния подход в болниците Acıbadem. В онкологичните центрове Acıbadem, диагнозата и лечението на всички тумори се оценява чрез мултидисциплинарен подход. Услугите предлагани в центровете включват програми със скенери за ранна диагностика на рака, като се идентифицират хора, които са здрави, но са застрашени от рак и съответно тези хора и семействата им се информират относно превенцията на рака.

Болници Acibadem обслужват онкологичните пациенти с технология на световно ниво

Здравна организация Acıbadem въведе в Турция най-новите технологии. Със своите съвременни технологии, апаратура и богати познания и опит, Болници Acıbadem предлагат на своите пациенти най-съвременните методи за диагностика и лечение на тумори.gamma-knife-device

Радиационна терапия се извършва в 5 болници Acıbadem. В Истанбул тези болница са “Maslak” ,  “Kozyatağı” и “Atakent” , извън Истанбул са болниците в Бурса, Адана и Кайсери.

Апаратът „Гама Нож”, който се използва за лечение на мозъчни тумори е на разположение в болница Acibadem Kozyatağı, а „Кибер Ножът”, с който се лекуват мозъчни и други тумори, обслужва пациенти в болница Acibadem Maslak. Тази болница разполага и с единствения апарат „Rapidarc”, който намалява продължителността на лечението до 1-2 минути, както и “Truebeam” в Атакент .

Най-разпространени видове тумори

Тумори на устната кухина
Белодробни тумори
Мозъчни тумори
Кожни тумори
Тумор на гърлото (ларинкса)
Чернодробни тумори
Костни тумори
Колоректални тумори
Лимфоми
Рак на гърдата
Рак на пикочния мехур
Рак на стомаха
Панкреатичен рак
Рак на простатата
Рак на матката
Рак на маточната шийка
Рак на щитовидната жлеза
Рак на яйчниците