ОБЩА ХИРУРГИЯ

//ОБЩА ХИРУРГИЯ
ОБЩА ХИРУРГИЯ 2017-09-26T16:35:10+00:00

general-surgery

Нашата клиника по Обща хирургия е основана от опитни лекари, които отделят значително внимание на отделните под-специалности. Всички клонове на общата хирургия, които покриват най-честите хирургични заболявания са включени.

Стомашно-чревна хирургия

С подобренията постигнати в областта на ендоскопските и лапароскопските оперативни техники, лечението на хирургични заболявания на стомаха и червата бележи значителен прогрес. Лекарите в нашата клиника по обща хирургия са особено опитни в ранната диагностика и ендоскопско или лапароскопско лечение на заболявания на дебелото черво.

Хирургия на черен дроб, панкреас, жлъчен мехур

Новите технологии в онкологичното лечение ни дава нови възможности за лечение на чернодробни и панкреатични тумори. Центърът е възприел мултидисциплинарен подход, при които хирурзите си съдействат със специалисти по радиология, онкология и ендоскопска хирургия, за да предложат на пациенти от цялата страна нови възможности за лечение на заболявания на черния дроб и панкреаса.

Хирургия на гърдата

single-dose-app1Клиниката за лечение на гърдата приема пациенти си в единен център разполагащ с поликлинични стаи, зали за дребни интервенции и възстановяване, зали за мамография и ехография. Здравните услуги се предлагат съгласно указания на онкологични комитети състоящи се от специалисти от областта на общата хирургия, радиологията, патологията и медицинската и радиационна онкология. В следствие на сътрудничеството между лекарите, пациентите имат възможност да получат диагностика и лечение без да се налага да сменят локации.

Щитовидна жлеза

Освен хирурзи, лечението на щитовидната жлеза налага участието на специалисти от областта на ендокринологията и нуклеарната медицина. Пациентите в нашата клиника за получават лечение според протоколите съставени от специалистите от тези три дисциплини.

В болниците на Здравна организация „Acibadem”, отделенията по Обща хирургия предлагат на своите пациенти прегледи и лечение, както болнично, така и амбулаторно и спешно, 24 часа в денонощието.

Нашата мисия е да предлагаме квалифицирани, добронамерени и надеждни услуги фокусирани върху пациента и лишени от грешки. Всички хирургични клиники от нашата група, включително тези по минимално инвазивна (лапароскопска) хирургия и спешна хирургия се стремят да бъдат образцови центрове в Истанбул.general-surgery-2

Всяка седмица се провеждат срещи, на които се обсъждат операциите, които са направени или предстоят да бъдат направени. На тези срещи се определят насоките съвместно със съответните отделения, за да се постигне консенсус относно клиничните практики. Организират се конференции и панели с участието на вътрешни и гостуващи лектори, като информацията се обменя между колеги от различните групи. Периодично се организират срещи с компании от сектора, за да се представят нови продукти. Създават се платформи, на които се обсъждат текущи въпроси.

Благодарение на квалификацията на специалистите от различните дисциплини, нововъведения се правят в областта на минимално инвазивната хирургия, в спешната хирургия и ендокринната хирургия (гърда, щитовидна и надбъбречна жлеза), както и в хирургията на стомашно-чревния тракт (храносмилателната система), черния дроб, панкреаса и жлъчния мехур. Центърът е на път да стане референтен център за операция на херния, като през последните годни е извършил множество лапароскопски (безкръвни) операция на херния.

Всички интервенции в дебелото черво и ректума се извършват с помощта на най-съвременни технологии. Ние предлагаме лечение на широк набор от заболявания на аналната област, като хемороиди, фистули и фисури.

В ACIBADEM лечението на пациента се планира на базата на данните събрани от образни изследвания (рентген, ехография, томография, магнитен резонанс, ангиография, холангиография), ендоскопски изследвания и биопсии, в сътрудничество между съответните специалисти.

Групи заболявания, които се изследват, диагностицират и лекуват от Отделението по обща хирургия:

bodyЗаболявания на щитовидната жлеза (гуша, хипертиреоидизъм)
Тумор и доброкачествени заболявания на гърдата
Тумор и доброкачествени заболявания на хранопровода
Рак на стомаха
Хирургични заболявания на тънките черва, чревна обструкция
Тумори и възпаления на дебелото черво и ректума
Аноректални аномалии: тумори, хемороиди, анални фистули и фисури
Злокачествени и доброкачествени тумори и кисти на черния дроб
Механична жълтеница
Камъни и тумори в жлъчния мехур и жлъчните пътища
Панкреатични тумори и кисти
Остър и хроничен панкреатит
Хирургични заболявания на далака
Хернии на стомашната стена и слабините, следоперативни хернии
Различни инфекции на меките тъкани
Травми и спешна хирургия

За постигане на очакваните клинични резултати роля имат и хармоничните отношения между отделенията и операционната зала оборудвана с модерна технология. Отделението за интензивно хирургично лечение също е важно за този процес. Пациентите с хронични заболявания се наблюдават от мултидисциплинарен екип.