Стоматология и Орална хирургияи

//Стоматология и Орална хирургияи
Стоматология и Орална хирургияи 2017-09-26T16:35:10+00:00

dentistry-oral-surgery

В отделенията по стоматология и орална хирургия на Acibadem работят специалисти, които предлагат отлично обслужване в напълно оборудвани и модерни клиники. Нашият екип от специалисти се състои от многопрофилни стоматолози, ендодонтисти, периодонтисти, специалисти по лицево-челюстна и орална хирургия и дентални хигиенисти.

Денталните клиники на Acibadem работят по най-високите стандарти и използвайки най-съвременни методи за стерилизация, с които гарантират безопасно лечение. Операционните зали са напълно оборудвани и позволяват лечение под обща анестезия или дълбока седация. Пациенти страдащи от дентална фобия или увреждания намират успокоение в релаксираща и безопасна среда.

Нашите специалисти лекуват целия спектър от дентални и орални проблеми, за да върнат усмивката на вашето лице.

Ние предлагаме следните лечения:

Дентални решенияdental-solutions

 • Мостове и коронки
 • Ортодонтия
 • Импланти
 • Директно възстановяване (бондинг)
 • Невидими частични протези
 • Заболявания на венците
 • Ретинирани зъби
 • Нарушения на темпоромандибуларната става

Естетични решенияesthetic-solutions

 • Зъбни фасети
 • Дизайн на усмивката
 • Корекция на венечна усмивка
 • Струпани зъби
 • Потъмняване
 • Възстановяване на цялата уста
 • Безметално възстановяване
 • Избелване

Дентални решения

Мостове и коронки

Когато от зъбната структура е останало много малко, ние възстановяваме зъба чрез порцеланови коронки.

В случаите, когато зъбът липсва напълно, а поставянето на имплант е противопоказно (въпреки, че той би бил първия избор), се поставя мост. Зъбите от двете страни на липсващия зъб/ зъби се подготвят, за да служат като опори и да държат протезата на място.

За възстановяването ние предпочитаме висококачествени материали, като порцелан или порцелан върху благороден метал в зависимост от естетичните, биологични и механични особености. Дори при случаи, когото подобряване на здравината е важно, ние използваме безметални коронки от циркониев диоксид, които се сливат естествено с останалите зъби.

Ортодонтия

Ортодонтията е стоматологична специалност, която се концентрира върху лечението на неправилната захапка (малоклузия). Тя се дължи на неправилна позиция на зъбите, неправилно съотношение на челюстите или комбинация от тях.

Независимо на каква възраст сте, ортодонтията може да предпази вашата захапка, да подобри ефективността на зъбите и да създаде добре подредена усмивка. Тя включва репозициониране на зъбите и прилежащите корени, за да се осигури по-добра опора за коронката на зъба. Ортодонтичното лечение се свързва с по-добър естетичен вид, подобрен комфорт и редуцирано време на лечението.

Този вид лечение може да подмлади изражението на лицето като промени формата на челюстта, шията и устните, особено когато е в съчетание с лицево-челюстна операция. В допълнение, добре подредените зъби правят по-лесно поддържането на устна хигиена.

Новите технологии и материали правят лечението по-комфортно, по-малко видимо, по-ефективно и по-бързо от всякога. Модерната ортодонтия предлага нови прозрачни естетични брекети (скоби), невидими шини (Invisalign) и супер бързо лечение.

Импланти

implantsИмплантите представляват малки титаниеви корени, които се поставят в челюстната кост където липсват зъби.

Имплантите са най-новият технологичен продукт в стоматологията. Освен че възстановят функцията и естетичността, те запазват структурата на лицето като предотвратяват загубата на кост, която се получава когато липсват зъби.

Процедурите по поставяне на импланти се извършва с обикновена местна упойка в удобен стоматологичен стол. След поставянето на импланта, леката болка може да се третира с безрецептурни болкоуспокояващи. На пациентите, които се страхуват от дентални манипулации препоръчваме седация.

Директно възстановяване (бондинг)

Използването на композитни материали с естествен цвят за възстановяване на зъби е практика, която е въведена в стоматологията от много години.

Съвременните технологии увеличават здравината, издръжливостта и трайността на тези реконструкции. Сега по консервативен начин се поправят леко изгнили, нащърбени, потъмнели и износени зъби. Освен това, с едно посещение при зъболекаря пациентът може да получи и естетични процедури като избелване на зъби, запълване на разстояния между зъбите и изправяне.

Невидими частични протези

Комбинацията от специални коронки и прецизно поставени надстройки, които не се виждат под протезата, осигуряват перфектна стабилност и красива усмивка без метални елементи в устата.

Заболявания на венците

Заболявания на пародонта (зъбодържащия апарат) са най-честия фактор за загуба на зъби в световен мащаб.

Структурите и тъканите (венци, кост, връзки) около зъба се наричат пародонт. В общия случай, хигиенните практики, които се извършват у дома, като миене на зъби и почистване с конец и рутинните стоматологични процедури, като ултразвуково почистване на зъбен камък, са достатъчни за предотвратяването на пародонтални заболявания.

В някои случаи, обаче, се налагат по-сложни процедури като оперативно лечение на венците, заглаждане на корена и гингивални присадки, които се извършват в нашите клиники за спиране инфекции, елиминиране на дълбоки джобове и реконструкция на тъкани.

Ретинирани зъби

dentalИзваждането на ретинирани трети кътници (мъдреци) е една от най-разпространените процедури в денталната медицина.

Ние се стремим да не изваждаме всеки ретиниран зъб, освен ако не застрашава околните тъкани или зъби. Когато ретинираният зъб е изцяло покрит с кост препоръчваме упойка за по-голям комфорт на пациента.

Нарушения на темпоромандибуларната става

С термина „нарушение на темпоромандибуларната става” се описва липсата на баланс на връзката между челюстта и черепа.

Това причинява два основни проблеми за пациентите. Първо, състоянието води до неправилно изравняване на темпоромандибуларните стави, които свързват челюстта и черепа. Второ, създава се дисхармония между мускулите прикрепени към костите. Тези два проблема са свързани с много болезнени симптоми. Често болката не е в самите стави, но те могат да бъдат напипани като се постави пръст точно пред ухото и устата се отвори и затвори.

Естетични решения

Зъбни фасети

Естетическата стоматология наистина променя днешната дентална медицина и може да предложи на пациентите красиви усмивки. Като едно от най-консервативните средства за лечение, фасетите от порцеланов ламинат се смятат за крайъгълния камък на естетичната стоматология.

Това е един чудесен начин за корекция на обезцветени, нащърбени, износени и неравни зъби и разстояния между тях, също и проблеми със захапката, като същевременно се постига красива усмивка. Порцелановите фасети са много тънки керамични люспи, които се прикрепят към предната част на зъбите с цел естетично и функционално подобрение на зъбите, устата и цялата усмивка.

Дизайн на усмивката

Дизайнът на усмивката е вид произведение на изкуството, което подобрява естетичността на усмивката. Когато се прави индивидуален дизайн на усмивката се взимат предвид очите, линията на устните, цвета, нивото на венците и лицето и много други неща.

Терминът „дизайн на усмивката” включва подобряване на усмивката посредством комбинация от методи. Процедурите за такъв вид дизайн са: избелване на зъбите, директно възстановяване, порцеланови фасети, дентални импланти и ортодонтия. Всички тези методи се използват, за да се гарантират всички аспекти на красивата усмивка.

Венечна усмивка

smile-designВенците са като рамка около зъбите. Неестетичното съотношение между венец и зъби може да придаде неприятен вид на цялото лице и усмивка.

Много хора неосъзнават проблема, като си мислят, че имат къси зъби. Всъщност е точно обратното, те може да имат перлено бели зъби под израсналата тъкан на венеца. В такива случаи естетичното контуриране на венците е много ефективна хирургична процедура.

Струпани зъби

Липсата на пространство може да причини известно извъртане на зъбната дъга. Тази ситуация затруднява оралната хигиената. Освен това, струпаните зъби могат да придадат неприятен вид на усмивката и цялото лице. За лечение на състоянието се използва ортодонтия и порцеланови фасети.

Потъмняване

Употребата на тетрациклин в ранна възраст, невиталните зъби, сребърни и амалгамени пломби, тютюнът и храни с изкуствени оцветители са някои от основните причини, които могат да предизвикат сериозно потъмняване на зъбите. Въпреки, че избелването на зъбите е безопасно, ефективно и значително подобрява потъмняването, то не може да постигне задоволителни резултати в случаи на сериозно обезцветяване и дефекти по емайла.

Възстановяване на цялата уста

При рехабилитация на цялата уста се прави корекция на захапката и се подобрява усмивката.

Съчетавайки науката и технологията на невромускулна стоматология с артистичността на естетичната стоматология, рехабилитацията на цялата уста създава усмивка, която е функционална, комфортна и красива. Рехабилитацията на устата се препоръчва при износени, счупени или липсващи зъби, болка при ставите на челюстта, главоболие, болки в гърба или мускулна чувствителност, необяснимо изтръпване на пръстите и ръцете – симптоми, които причиняват проблеми както със захапката, така и с външния вид на устата. При тези случаи винаги се прави първо лечение на темпоромандибуларната става.

Безметално възстановяване

Благодарение на новите технологии включващи дентални адхезиви, смоли, лазери и съвременна керамика, новите порцеланови протези се конкурират с природата по здравина, устойчивост, функция и външен вид. Новите материали позволяват зъбите да бъдат залепени обратно, като на практика се възстановяват до първоначалното им състояние без инвазивността на целите коронки. Това е най-консервативната техника, която запазва най-добре здравата структура на зъба.

Избелване

whitening

Понякога обикновеното избелване може да промени драстично усмивката. Системата за избелване е много ефективна при отстраняването на многогодишно потъмняване причинено от чай, кафе и газирани напитки, тютюнопушене и дори тетрациклинови петна от детството. Системата, която използваме в нашите клиники е безопасна, бърза и удобна.

Можете да изберете домашна система за избелване, с която ще носите избелващи шини от 15 минути до 2 часа за около 5 до 10 дни. Тъй като се заети професионалисти, вие вероятно нямате време за подобна процедура, тогава ви препоръчваме избелваща система за офиса.

Предлагаме и системи, които могат да се ползват докато гледате филм в киното и се наслаждавате на „мини ваканция”. Процедурата приключва за около един час, а вашата усмивка е привлекателна и вие изглеждате с няколко години по-млади.