Лечение

///Лечение
Лечение 2017-09-26T16:35:10+00:00

ear_nose

В нашите клиники се лекуват следните УНГ заболявания:

Отология/ Невроотология

В Отделенията по Отология/ Невроотология се извършват следните процедури: лечение на тинитус (шум в ушите), лечение на световъртеж, операции на тъпанчето и средното ухо, оперативно лечение на отосклероза, диагностика и лечение на глухота, оперативна имплантация на кохлеарни импланти, известни още като бионични уши; рехабилитация със слухови устройства, оперативно имплантиране на слухови устройства; операция за слухова атарезия; поставяне на импланти ВАНА, лечение на микротия.

Оперативно лечение на отоларингологични тумори

Отоларингологични операции извършени по най-съвременните методи се прилагат за диагностика и лечение на доброкачествени и злокачествени тумори на уши, нос, гърло, устна кухина, носна кухина, ларинкс, слюнчени жлези, а също и щитовидна жлеза и врат. Освен оперативно лечение нашите клиники предлагат и реконструкция на следоперативна тъкан, както и онкологични лечения.

Ринология

RhinologyВ нашите отделенията по ринология се извършват медицински и хирургични процедури за диагностика и лечение на назална конгестия (запушен нос), алергии, заболявания на синусите и др. Вродени проблеми с носа, като атрезия на хоаната, също се лекуват успешно.

Днес ендоскопският метод е широко практикуван при оперативно лечение на синуси. Нашите клиники използват най-съвременна хирургична навигационна система, която намалява риска от усложнения след операцията. По този начин, вероятността от възникване на странични ефекти е изключително малка. Тази технология е особено полезна за пациенти, които имат анатомични промени в следствие на предишни операции или такива с тумори.

Лицева пластична хирургия

През последните няколко години се забелязва голям напредък в лицевата пластична хирургия. Освен ринопластика (пластика на носа), ние извършваме успешно много други процедури: корекция на щръкнали уши, лечение на лицеви бръчки (БОТОКС филъри); фейслифтинг (подмладяване на лицето), повдигане на шията, корекция на клепачите и блефаропластика (отстраняване на торбички под очите). В клиниките също се извършват ортогнатични операции.

Детски УНГ болести

В нашите клиники се предлага комплексно лечение на педиатрични УНГ болести. Специалистите извършват процедури, които не се ограничават до операции на сливици и аденоиди, но също така лечение на вродени аномалии (родени без уши или нос, цепка на небцето), дихателни проблеми свързани с вродени аномалии на гърлото и вродени кисти и образования.

Нарушения на гласа и дисфагия

pediattric-entНашите специалисти извършват диагностика, рехабилитация, конвенционално и оперативно лечение на нарушения като дисфония (загуба на гласа), дисфагия (затруднено преглъщане), сиалорея (повишено слюноотделяне), др.

С лазерът „Lumenis”, който е сред най-съвременните технологии в света, нашите опитни специалисти лекуват различни заболявания, включително разстройства на гласните струни (полипи, лезии), трахеална стеноза и тумори на гърлото. С помощта на лазера тумори на устата и носа, както и лезии по кожата се третират по почти безкръвен начин. Той също така е изключително полезен метод за лечение на папиломи, вирусни инфекции на дихателните пътища. Лазерът се използва и в пластичната хирургия.

Хъркане и нарушения на съня

Нашите клиники предлагат лечение на пациенти страдащи от хъркане и сънна апнея. В лабораторията за изследване на съня се намират най-добрите начини за лечение на нарушенията (оперативно или с CPAP апарат – маска която прилага въздушно налягане, което държи отворени въздушните пътища).

Аудиология и говорни нарушения

ear_nose-treatmentВ отделенията по аудиология и говорни нарушения се извършват следните процедури: изследване на слуха и равновесието, лечение на тинитус (шум в ушите), лечение на нарушения в равновесието, говорна терапия, лечение на дисфагия, поставяне на слухови устройства и кохлеарни импланти на пациенти страдащи от вродена или друга загуба на слуха. Нашите специалисти аудиолози извършват всякакви изследвания преди процедурата и рехабилитация след нея. Отделенията разполагат с съвременна технология, като изследванията се правят в стандартни звукоизолирани стаи. Ние също така извършваме и видео ЕНГ (електронистагмография), калорични тестове и позиционни изследвания. Пациентите могат да изберат слухови устройства, които след това се имплантират. Клиниките разполагат и с цялото необходимо оборудване за лечение на тинитус.