Урология

//Урология
Урология 2017-09-26T16:35:09+00:00

urology-man-woman

В урологичните отделения на Здравна организация Acibadem се предлагат висококачествени прегледи, диагностика и лечение на деца и възрастни. Нашите уролози предлагат лечение базирано на клиничния опит и най-новите научни изследвания и разработки.

Освен рутинните операции като трансуретрална резекция (ТУР) на простата и пикочен мехур, инвазивни и неинвазивни операции на камъни (уретроскопия, перкутанна нефролитотомия, ESWL – екстракорпорална литотрипсия с шокови вълни), в отделенията са извършват сложни и урологични операции за лечение на тумор, детски урологични заболявания, уродинамични изследвания и лечение на сексуална дисфункция.

urology-manСъвременни медицински и оперативни терапии се прилагат за лечение на уринарни нарушения причинени от увеличаване на простата, като доброкачествена хиперплазия на простатата, ТУР процедури, терапия със зелен лазер (фотоселективно изпаряване на простатата и термотерапия), изследвания на рак на простата и лечение на инфекции. Ние използваме най-модерните оперативни и медицински методи за лечение на урологични туморни заболявания. В отделенията по урология често се извършват процедури като радикална простатектомия със запазване на нерви (при рак на простата) и радикална цистектомия (при рак на пикочния мехур). Освен това, нашите специалисти по урология извършват и други онкологични операции за лечение на бъбречни и тестикуларни тумори съвместно със специалисти по анестезиология и интензивно лечение. При някои случай на урологични тумори лечението се предлага заедно с отделенията по медицинска онкология и лъчетерапия.

В болниците на Здравна организация „Acibadem” се извършват високотехнологични ендоскопски (затворени) операции за лечение на камъни в пикочни тракт. Освен с оперативни процедури лечението на камъни е възможно и чрез амбулаторни техники като

литотрипсия (ESWL). Нашите отделения по урология са лидер по отношение на опит и ендоурологичното лечение на камъни (уретроскопия, перкутанна нефролитотомия).

urology-womanНие предлагаме уродинамични изследвания, чрез които се получава подробна информация относно проблеми свързани с инконтиненция (незадържане на урина) и уриниране, които се срещат при мъже и жени на всякаква възраст. За диагностика и лечение на всички видове инконтиненция при деца и възрастни, напр. нощни напикавания при деца и проблеми с въздържането при жени и пациенти с миелодисплазия (спина бифида) се използват най-съвременни методи и технологии.

Проблеми с ерекцията и еякулацията при мъже, наречени еректилна дисфункция, както и мъжко безплодие се лекуват съвместно със специалист от други дисциплини.

Педиатричната урология се занимава с диагностика и лечение на вродени и придобити заболявания на пикочната и половата система, които могат да бъдат открити преди и след раждането. Примери за такива заболявания са хидроцеле или киста на пъпната връв, крипторхизъм (скрит тестис), обрязване, спешни случаи свързани с тестисите и пикочния мехур (травма на скротума и тестисите). Хипоспадията (вродена аномалия, при която отворът на пениса не е при върха, а на друго място) е едно от заболяванията, които представляват особен интерес за нашите уролози. Те извършват както първоначална корекция на хипоспадията, така и оперативно лечение на неуспешно оперирани пациенти.