Методи на лечение

Методи на лечение 2017-09-26T16:35:11+00:00

Диетотерапия

dietПациентите, които се обръщат към Центъра за лечение на затлъстяване отслабват под наблюдението на специалисти по хранене и диетолози. Ние предлагаме специално калкулирана диета, която се планира индивидуално според навиците на хранене и здравословното състояние на пациента. Целта на диетата е пациентът да се храни на малки порции през определен интервал от време без да чувства глад. По време на програмата пациентите се наблюдават от специалисти по хранене.

Лечебна физкултура

Пациентите с наднормено тегло има здравословни проблеми при извършването на физически упражнения, например със ставите на колената поради голямото натоварване. Тези проблеми карат пациентите да се отказват изцяло от физическите тренировки и да качат още повече тегло. За да мотивират Exercise-Therapyпациентите да подновят упражненията без да се чувстват притиснати, специалистите от Acibadem изготвят програми – напр. плуване и водна гимнастика, които са съобразени със здравословното състояние на пациента. Дори тренировка от само четиридесет и пет минути може да има голям ефект за отслабването на пациента, ако се прави три пъти в седмицата.

Терапия с промяна на поведението

Диетата и физическите упражнения помагат на пациента да отслабне. Тъй като, обаче, пациентът гледа на тези програми като на лечебно средство само за конкретния период от време и в крайна сметка се връща към старите си навици и неактивен начин на живот, той си възвръща предишното тегло. На тези пациенти се препоръчва да променят като цяло начина си на живот. Например да изберат по-активни занимания, като да ходят пеша, вместо да ползват метрото или през уикендите да заменят плановете си свързани с храна, с такива включващи физическа дейност, като походи или каране на ски.