Център за трансплантация на коса

//Център за трансплантация на коса
Център за трансплантация на коса 2017-09-26T16:35:11+00:00

hair-transplantation

Днес най-често се използват следните два метода:

Трансплантация на фоликуларни единици (ТФЕ):

„Трансплантация на фоликуларни единици (ТФЕ)” е най-често прилагания метод за трансплантация на коса в най-съвременните и напреднали клиники за трансплантация в света. При този метод, окосмената тъкан взета от зоната на врата се трансплантира в зони с рядка или липсваща коса с помощта на подходящи техники под микроскоп. Това се извършва без да се прави компромис с естествените форми, като космите се разделят на снопове от по 1, 2, 3 и 4, така че да съдържат фоликули. Зоната, от която се взема косата се зашива по методите за пластична и реконструктивна хирургия. По този начин видимите конци са сведени до минимум, а шевовете могат да се видят само ако косата бъде изцяло обръсната. Конците се свалят 12-15 дни след операцията. Косата, която се трансплантира, както и нейната съвместимост с посоката на растеж се определя от експерт при подготовката на сноповете. Разликата между трансплантацията на коса, която изглежда естествено и такава, която изглежда зле се дължи на артистичните умения на експертът извършващ трансплантацията.

Екстракция на фоликуларни единици (ЕФЕ):

Екстракцията на фоликуларни единици (ЕФЕ) е метод на трансплантция, при който фоликулите се вземат поотделно от врата или специфични части на тялото посредством специална тънка игла, след което се трансплантират в зони с рядка или липсваща коса. Тъй като върху врата не се правят шевове, процедурата не оставя белези.

Ако са правилно направени, ТФЕ и ЕФЕ процедурите не се различават по отношение на постигнатия резултат. Ако линията на окосмяване и посоката са спазени, резултатът и при двата метода ще изглежда естествен.

Често задавани въпроси относно трансплантацията на коса и методите за това

Процедурата отнема приблизително 4 до 6 часа, в зависимост от размера на зоната, в която се извършва трансплантацията, структурата на кожата и косата и използваните методи.

Трансплантацията на коса се извършва с местна анестезия и вие със сигурност няма да почувствате болка по време на операцията.

Методът, който се използва не се определя от нас, а от структурата на вашата кожа и коса, като използването на правилната техника е от съществено значение. По време на предварителната консултация се дават подробни обяснения относно използвания метод и причината за неговия избор.

Да. Подготовката на присадките (снопчета коса), условията при които те се съхраняват и използването на правилната техника пряко влияят на резултата от трансплантацията и ако те са изпълнени правилно, резултатът ще бъде 100% успешен

Нищо не ви пречи да излезете навън след операцията. През първите 2-3 дни може да се забележат малки розови петна, но те постепенно ще изчезнат и до седмица кожата ви ще придобие нормалното си състояние и вие ще можете да излизате както си пожелаете.

Това ще ви бъде подробно разяснено по време на предварителната консултация.

Косата ще се появи 3 месеца след операцията и ще достигне нормалната си дължина след около 6 месеца.

Трансплантираната коса няма да окапе, тъй като тя е взета от зона, която не страда от косопад и трансплатираната коса запазва свойствата на тази зона.

Коса, която е трансплантирана с правилната техника никога няма да ви издаде. За тази цел, обаче, екипът извършващ операцията трябва да е доста опитен. Тъй като формата на трансплантация варира според структурата на кожата и косата, както и от зоната на трансплантация, всеки от тези фактори трябва да бъде оценен поотделно.

За да се определи цената, първо трябва да се направи оценка на структурата на вашата кожа и коса, техниката която ще се прилага и размера на зоната за трансплантация. За тази цел може да запазите част за безплатна консултация и да получите надеждна информация от нашите експерти.

Операциите по трансплантация на коса се подготвят от пластични хирурзи и експерти с дългогодишен опит в своята област.