За Истанбул и Турция

//За Истанбул и Турция
За Истанбул и Турция 2017-09-26T16:35:08+00:00
[layerslider id=”63″]

През последните години Турция се превърна в една от най-популярните туристически дестинации, което се дължи на красивата й природа, уникалните исторически и археологически забележителности, екзотичната й култура и модерна инфраструктура. Уникалното географско разположение на Турция е причина за нейната богата и разнообразна история.

Със своя огромен туристически потенциал и голямо разнообразие от природни ресурси, исторически съкровища, културно наследство и атракции, турската туристическа индустрия може да предложи голямо разнообразие от продукти, които могат да задоволят търсенето на различни пазарни сегменти, включително най-изтънчените и претенциозни гости. Ефикасните и динамични човешки ресурси са ключов елемент в тази история за успеха.

Изкушенията на големите градове и курортни центрове, световноизвестната турска и международна кухня, ресторанти, барове, развлечения и културни дейности, привличат туристи от цял свят.

Истанбул – водещият град за медицински туризъм в Турция

Наречен навремето Константинопол, Истанбул е градът с най-голямо население в Европа с 12 милиона жители. Център на културния, икономическия и социалния живот на Турция, Истанбул е един уникален космополитен град с богато историческо наследство. Той е единственият град в света разположен на два континента: Европа и Азия.

Природната красота и исторически забележителности като джамии, църкви, базари и дворци привличат посетители от цял свят. Днес, градът е модерен метрополис свързващ континенти и култури.